HUB
Hub, bilgisayarın diğer bilgisayarlar ile iletişimde ve bağlantıda olmasını sağlayan cihazdır. Diğer bir deyişle yerel ağ oluşturmak için kullanılan bir cihazdır. Hub birden fazla bağlantı noktasıyla iletişim halindedir. Farklı bir yapıya sahiptir. Dışarıdan gelen hemen her veriyi ve her portu kabul eder. Gelen verinin kendisine gönderilip gönderilmediği, bilgisayar tarafından kontrol edilir. Bu nedenle de ağ içerisinde yoğun bir karmaşa oluşur. Bu da performansın düşmesine sebep olur. Aslında Hub, gelen verileri bilgisayarlara eşit oranda dağıtır. Ancak kime ait olduğu bilinmeyen veriyi de göndermesi ile ağda bir trafik yoğunluğu başlar. Yüksek bant genişliği gerektirirken buna bağlı olarak büyük ölçekli ağlarda yararlanılamaz.
HUB ve Switch Arasındaki Farklar
Hub gelen tüm yayınları kabul eder ancak Switch, Hub gibi değildir. Çünkü Switch önce MAC ile kayıtta tutar ve kime ait ise, alıcı kim ise sadece ona gönderir. Yani Switch’e gelen paketler sadece ait olduğu ilgili kişiye iletilir. Böylelikle ağ ortamındaki kalabalık azalır ve daha üst seviyede verim elde edilmiş olur. Hub gelen veriyi ya alır ya da verir. Hub kendine gelen her sinyali tüm portallara gönderir. Bu da, ağda kalabalık bir ortam oluşmasına sebep olmaktadır. Her ikisi de çoğaltıcı olarak bilinir. Switch’in bir diğer adı anahtardır. Ve anahtarlar Hub’dan çok daha hızlı işlem görürler. Switch en yüksek seviyede işlem yapar. Switch; kullanım alanı, işlevi, bilgi ayırt etme ve yönlendirme özellikleri ile daha verimlidir. Switch, Hub’a göre daha pahalıdır. Switchler güvenlidir. Kullanım bakımından, genel olarak Switch tercih edilir.
P Serisi Panel Çoğaltıcı
Bilgisayarınızın ön tarafında yer alan bir USB vardır. Ancak bir tane daha oluşturmak istediğinizde P serisi panel çoğaltıcı temin ederek bunu işlemi yapabilirsiniz. Aslında bilgisayarınızda bulunan bu bölmeye panel çoğaltıcı eklemek tam da ihtiyacınız olanını karşılayacaktır. P serisi panel çoğaltıcı çok işlevli olması sebebiyle size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Üstelik bu panelin kurulumu çok da zahmetli değildir. Çok pratik bir şekilde ve kolayca kendiniz yerleştirebilirsiniz. Dönüşüm kartı ile çoğaltıcıları birbirine bağlayarak giriş ve çıkışları arasındaki yönlendirmeleri yapan, veri paketlerinin kontrollerini sağlayan bir köprü kurulur. Asıl amaç haberleşmenin çok hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Dönüşüm kartı görevi burada başlar. Dönüşüm kartı, seri ve hızlı bir şekilde hata ayıklama ve bilgilerin birbiri ile çakışmasını önler.
Tam Renkli Kontrol Kartı
LED grafik panelleri kontrol etmek amacıyla tam renkli kontrol kartı üretilmiştir. Tam renkli kontrol kartlarını bilgisayar yazılımı ile Kontrolkart.com’dan kolayca temin edebilirsiniz. Tam renkli LED paneller için animasyonlar, kayan yazı ve video oynatabilirsiniz. Bilgisayar yazılımı aracılığıyla rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Haberleşme kanalı olarak USB, flash disk ya da ethernet kullanılır.
Asenkron Kontrol Kartı
Asenkron kontrol kartı; kolay kullanıma sahip olması nedeniyle daha çok tercih edilir. Bu kartlar genel anlamda piksel yoğunluğuna ve cihazların ölçüsüne göre seçim yapmaktadır. Çok alanlı ekranlardan ağ iletişimine, video oynatmaya kadar işlemlerin tamamını gerçekleştirir. Hem iç alanda hem de dış alanda kullanabilirsiniz. USB güncellemeyi, parlaklık ayarlarını, panel kurulumlarını, ayarlar dosyasında orijinal olarak saklar. Asenkron kontrol kartı ile bilgisayar üzerinden istenildiği anda değişiklik yapabilirsiniz. Çünkü sınırsız bir reklam ve bilgilendirme alanına sahiptir. Bu kart ile görüntülerinize hem görsellik açısından zengin hem de font açısından geniş bir yelpaze sunar. İşletmenize ait indirimler, yeni kampanyalar gibi bilgilerin güncellenmesini Kontrolkart.com’dan çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.